dinsdag 4 oktober 2011

Oktober BBQOngelooflijk mooi weer is het geweest! Dat gingen we afgelopen zaterdag vieren met een BBQ samen met Chiel, Andrea en Renik. Erg gezellig is dat altijd!

Ik had een redelijk traditionele BBQ voorbereidt, met een paar eenvoudige recepten wat ik in deze blog met jullie zal delen.


Aardappelsalade:
Ongeveer 1 kg vastkokende aardappelen koken, laten afkoelen en plakje snijden. Dressing maken van een bakje zure room, 4 eetlepels mayonaise, bieslook een fijngesneden rode ui en peper en zout.Hamburgers:
Tja, spreekt redelijk voor zichzelf. Ik braad ze altijd wel voor, anders fikt het zo op de BBQ.

Saté à la Ann:
Maak een marinade van olijfolie, honing, sambal en ketjap en gooi daar de in blokjes gesneden in. Ik bedenk altijd dat ik het een dag van te voren (is natuurlijk beter...) in de marinade wil hebben, maar dat is eigenlijk nog nooit gelukt. Smaakt evengoed heerlijk en krijg altijd complimentjes :-)

Dit keer had ik er ook nog een scheutje piri piri olie ingedaan, gewoon omdat het nog in de kast stond en het me wel lekker leek. Achteraf heeft het denk ik weinig toegevoegd qua smaak, omdat de rest al beste smaakmakers zijn.Kruidenboter:
Pakje roomboter uurtje zacht laten worden in het warme BBQ weer (of gewoon kamertemperatuur) en daar een fijngesneden teen knoflook, bieslook (TIP: Ik knip de bieslook altijd, best handig) peper en zout door roeren/prakken.Vispakketjes:
Witvis (bijvoorbeeld Tilapiafilet, zoals ik had gedaan) op een alluminiumfolietje leggen, daarop dunne plakjes citroen, dungesneden uienringen, olie, peper en zout over doen en inpakken. Kan als pakketje op de BBQ, daarna wel uitpakken voor je het op eet ;-)

.

Dit alles bereidde ik onder streng toeziend oog van Huub :-)


Salade:
Snij een krop sla en spoel af. Ik gebruik altijd gewone sla, vind ik lekkerder en is nog goedkoper ook (het is tenslotte crisis). Samen met tomaat, komkommer, uitje, fetablokjes, olijfjes en een paar gekookte eitjes en een dressing met wat je lekker vind.

Sangria de Cava:
Vet lekker! Hier zijn John en ik best wat avondjes tipsy van geworden in Spanje (Ok, en daarna ook nog in NL)
Snij wat plakjes sinaasappel, doe dit samen in een kan met een flinke scheut Cointreau en een fles Cava (Spaanse, mousserende wijn). Hmmm!

In Huub z'n fles zat gewoon roosvicee hoor! :-) Hij drinkt altijd liggend

Het reslutaat!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...