zaterdag 14 juni 2014

Babydeken van grannysquaresOndanks dat ik het slaapzakje nog niet helemaal afheb (zie vorige bericht), ben ik al een tijdje bezig met een babydeken te haken. Ik heb gekozen voor Drops Paris. Een mooie dikke katoen, ik haak met pen 5.

Ik had al aardig wat inspiratie opgedaan op Pinterest en heb uiteindelijk gekozen om eenvoudige grannysquares te haken en die diagonaal in de deken te verwerken, als een soort zoute lappen zeg maar. Ik heb allerlei kleurtjes uitgezocht, het wordt dus een behoorlijk bonte deken, vandaar dat ik de grannysquares eenvoudig heb gehouden.

Hoe ik ze aan elkaar ga haken, moet ik nog uitdokteren en ik wil er nog een mooie rand aan haken.Ik wilde graag een deken maken die geschikt is voor een jongen en een meisje, al begon ik te twijfelen toen we erachter kwamen dat we een meisje verwachten. De verleiding is groot om er toch niet een bolletje roze door te gooien, maar tot nu toe heb ik me ingehouden.

Soms zomaar verliefd worden op een kleurtje waar ik mee bezig ben

Waar haal ik toch die inspiratie vandaan? :)

Halve grannysquares om de randen te vullen, ik wil helemaal rechthoekig maken.
Passen op een 'oude' babydeken van Huub. En meteen een mooie verdeling van de kleuren gemaakt.
Ik heb er een laken overheen gelegd en het daarna opgerold. Zo kan ik 'm uitrollen als ik ermee bezig ben. Ik vond het zelf wel een handige vondst om het zo te doen.2 opmerkingen:

Joyce zei

Gaaf hoor! Ik haak fanatiek, maar deze granny squares krijg ik niet voor elkaar, zo vervelend, want ik wil ook heel graag een babydeken haken met deze grannys... :)

Ziet er goed uit!

Annelies Castricum zei

Dankje, Joyce! Ik wil nog een blogpost aan het patroon weiden, dus hou het in de gaten! Waar heb je precies moeite mee, met het haken van een granny square?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...