zaterdag 13 april 2013

Soup on Saturday: Kerriesoep / Indonesian Currysoup




Op zaterdag eten wij bijna altijd soep. Daarbij dan vaak een hotdog of een andere niet zo gezonde snack. Door de soep probeer ik er toch nog een gezonde maaltijd van te maken. Mijn moeder doet ook altijd dat soort dingen :)
Ik probeer dus zo veel mogelijk gezonde dingen in de soep te doen, maar wel lekker natuurlijk!
Dit is mijn recept voor Kerriesoep, die gaat meestal tot de laatste druppel op. (we eten er op zondag ook nog van, ik probeer altijd voor twee dagen te koken)

Wat heb je nodig?
- 2 grote kippenpoten 
- 1 (Indonesische) kerrieboemboe (ik gebruik die van Kokkie Djawie)
- 2 preien
- 2 uien
- 1 paprika
- Bakje TaugĂ©(± 200 gram)
- 2 kippenbouillon blokjes
- (zonnebloem) olie om in te bakken
- Handje vermicelli
- blikje kokosmelk (400 ml)
- Gefrituurde uitjes
- ± 2 liter water
- Een flinke soeppan
- Een koekenpan

Hoe maak je het?
Zet 2 liter water met de kippenpoten en de bouillonblokjes op het vuur, tot het kookt en draai het vuur iets lager.
Snij de preien in ringen, de paprika in blokjes en snipper de uien. Bak dit in wat olie en met de boemboe in een koekenpan tot de groenten een beetje zacht worden. Giet er een klein beetje bouillon bij roer zodat de boemboe mooi oplost.
Als de kippenpoten gaar zijn, haal je ze uit de pan. Verwijder vel en botten en snij het vlees in kleine stukjes. Doe dit weer terug bij de bouillon.
Gooi de het groentemengsel bij de bouillon. Gooi ook de kokosmelk, vermicelli en taugé erbij en laat het nog 5 minuutjes koken. Dan is de soep klaar!
Strooi bij het opdienen een handje gefrituurde uitjes erover. Eet smakelijk!


On saturday we eat soup almost every time. Along with a hotdog or another 'not so healthy' snack. By adding the soup I'm trying to make it a healthy meal anyway. My mother does those kind of things also :)
I'm trying to make the soup as healthy as possible and of course: Tasty!
This is my recipe for Indonesian Currysoup. Usually this one's finished 'till the last drop. (we eat it on sunday too, I always try to cook for 2 days)

What do you need?
- 2 large chicken legs
- 1 indonesian currybumbu (this one is yellow)
- 2 leeks
- 2 onions
- 1 bell pepper
- Chicken broth bloks (for 1 liter bouillon)
- ± 200 gram bean sprouts
- sunflower oil
- a handful of vermicelli
- 400 ml coconutmilk
- Fried onions
- ± 2 liters water
- a stockpot
- 1a frying pan

How to make it?
Heat 2 liters water with the chicken legs and broth bloks in the stockpot. When it boils, turn the heat down a little.
Slice the leeks, the bell pepper and the onions. Bake the vegetables in some oil and the bumbu in a frying pan until they get soft. Pour a cup of the bouillon in the frying pan and stir until the bumbu is solved in the bouillon.
When the chicken legs are cooked, take them out and remove skin and bones. Slice the meat in small pieces and throw them back in in the stockpot. Add the vegetable and bumbu, coconut milk, vermicelli and bean sprouts to the bouillon and let it boil for 5 minutes. Your soup is ready now!
Sprinkle the soup with some fried onions when you serve it. Bon appetit!

(PS. I tryed to translate the recipe as good as possible, if you have ideas for improvement, please let me know :) )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten