vrijdag 13 mei 2011

De lekkerste cupcakes (met recept!)



Voor moederdag had ik voor mijn moeder en schoonmoeder cupcakes gebakken. Ze waren heerlijk en ik heb er zeker 5 enorme pukkels op mijn kin aan over gehouden. Het recept heb ik van internet en heb ik naar eigen inzicht aangepast. Hier volgt het recept:

Cupcakes (ca 25 stuks)
Ingredienten:
  • 125 ml yoghurt
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram boter
  • 375 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • De zaadjes uit 1 vanillestokje
  • Cupcakebakpapiertjes
  • Cupcakevorm
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Mix de yoghurt, eieren en suiker tot een gladde massa. Boter smelten en door mengsel mixen. Bloem, bakpoeder, zout en vanille door mengsel mixen. Cupcakebakpapiertjes tot de helft vullen in een cupcakevorm (wel een vorm gebruiken, anders wordt het een bende) en dan ongeveer 25 minuten in de oven bakken.

Topping
Ingredienten:
  • 200 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 100 gram creamcheese
  • De geraspte schil en sap van 2 limoenen
Boter en creamcheese zacht laten worden door ze een 15 minuten buiten de koelkast te zetten en dan alle ingredienten mengen.

Versieren kan met van alles, ik heb er marsepeinen hartjes opgemaakt.

De cupcakes en de topping kan je beide in vriezer bewaren. Hoef je je niet misselijk te eten!

For Mother's Day I baked cupcakes for my mother and mother-in-law . They were delicious and thanks to them I got five huge pimples on my chin. The recipe I took of the internet and I changed it a little. Here's the recipe:

Cupcakes (approx. 25 pieces)
Ingredients:
  • 125 ml yoghurt
  • 250 grams sugar
  • 3 eggs
  • 100 grams butter
  • 375 grams flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1 tsp salt
  • The seeds from 1 vanilla pod
  • Cupcakebakingpapers

Preheat oven to 180 degrees.
Mix the yoghurt, eggs and sugar until smooth. Melt butter and mix with
mixture. Flour,baking powder, salt and vanilla and mix with mixture. Fill cupcakebakingpapers to half and then about 25 minutes in the oven.

Topping
Ingredients:
200 grams butter
500 grams powdered sugar
100 grams cream cheese
The grated rind and juice of 2 limes
Butter and cream cheese gently let them be a 15 minutes outside the fridge, then mix all ingredients.

You can decorate with anything, I've made ​​marzipan hearts.

The cupcakes and the topping can both be saved in the freezer. Don't get sick eating them all!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten